Çeviri: Ercan Çankaya

İsrail’in Israelhayom gazetesinin haberine göre Türkiye, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle Filistin’in Cenin şehrinde yapımı devam eden yeni bir sanayi bölgesine 10 milyon dolar yatırım yapıyor.

Bu yatırım; Ankara’nın Hamas’la olan sıcak ilişkileri nedeniyle Gazze’ye, Erdoğan’ın siyasi hesapları nedeniyle doğu Kudüs’e yatırım yapan Türkiye için önemli bir adım.

Filistin Ekonomi Bakanı Khaled el-Osaily, Anadolu Ajansı’na verdiği demeçte sanayi bölgesinde Türk fabrikalarının da inşa edileceğini söylemişti.

ALMANYA 24 MİLYON AVRO VERİYOR
Projeye yatırım yapan tek ülke Türkiye değil. Sanayi bölgesinin dış altyapısı, projeye 24 milyon avro katkı sunan Almanya’nın yardımıyla yapılacak. İç altyapının önemli bir kısmıysa Türkiye’nin vereceği 10 milyon dolarla yapılacak.

FİNANSMANI TOBB SAĞLAYACAK
10 milyon liralık yatırım için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na yönlendirdiği para kullanılacak. Filistin Ekonomi Bakanı el-Oasily; “Türkiye cumhurbaşkanına, hükümetine ve halkına, Filistin ekonomisine destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

ERDOĞAN, HEM EL-FETİH HEM HAMAS’LA İYİ İLİŞKİLER KURMAYA ÇALIŞIYOR
Gıda ve tekstil fabrikaları ve oto tamir atölyelerinden oluşacak sanayi bölgesi, 272 kilometrekarelik bir alanda inşa edilecek. 5 bin kişiye doğrudan, 15 bin kişiyeyse dolaylı iş olanağı sağlayacak.

Habere göre Erdoğan, hem Gazze hem Şeria’ya yardım yaparak El-Fetih ve Hamas’la ilişkilerini aynı anda iyi tutmaya çalışıyor.