ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray yakınındaki barışçıl protesto gösterisini polis zoruyla dağıttıktan sonra saray karşısındaki kiliseye giderek elinde İncil’le gazetecilere poz verdiği programda yer alan ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley yaptığının “hata” olduğunu söyleyerek pişmanlığını ifade etti.

George Floyd’un öldürülmesinden dolayı çok sarsıldığını da söyleyen Milley protestoların "Afrikalı Amerikalılara yönelik yüzyıllardır süren adaletsizliğe karşı" ortaya çıktığını kaydetti.

ABD’de Ulusal Savunma Üniversitesi’ne gönderdiği video mesajında Milley, geçen hafta Beyaz Saray yakınlarındaki Lafayette Meydanı’nda çekilen fotoğrafının ordunun sivil toplum içindeki rolüne dair bir tartışma yarattığını söyledi. Milley “Orada olmamalıydım. O anda oradaki varlığım ordunun iç siyasete müdahil olduğu algısı yarattı. Üniformalı bir subay olarak bu bir hataydı ve bundan ders aldım” dedi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper da sözkonusu fotoğrafta yer almasına dair benzer bir açıklama yapmış ve oraya “mevcut hasarı görmek ve askerlerle görüşmek için gittiğini sandığını” söylemiş ve fotoğraf çekildiğinden haberi olmadığını öne sürmüştü.