Eski Amerikan Başkanı Donald Trump döneminde bir sene boyunca ABD Savunma Bakanlığı görevini yürüten Mark Esper, Trump hakkında ilginç iddialarda bulundu: “Meksika kartellerine füze atmak ve protestocuları vurmak istedi. Danışmanı ise IŞİD lideri El-Bağdadi'nin kafasını domuz kanına sokmayı önerdi.”

MEKSİKA KARTELLERİNE FÜZE ATMAYI ÖNERDİ

Mark Esper’in iddiasına göre, 2016-2020 döneminde 45. Amerikan Başkanı olarak görev yapan Donald Trump, Meksika’dan ABD’ye giren uyuşturucu trafiğini bitirmek için şu yöntemi önerdi: “Meksika kartellerinin uyuşturucu laboratuvarlarını vuralım. Hem kimse bizim yaptığımızı anlamaz. Patriot füzelerimiz ile sessizce vururuz. Bizi suçlayanları da yalanlarız.”

Mark Esper, Donald Trump’ın bu önerisine karşı çıktığını ve “Meksika’yı vurursak, yapanın biz olduğumuz anlaşılır” dediğini öne sürdü.

Mark Esper, Donald Trump’ın, Meksika’daki uyuşturucu ticaretine karşı çok öfkeli olduğunu söyledi: “Kendi ülkeleri üzerinde egemenlikleri yok.”

GEORGE FLOYD PROTESTOCULARINI VURMAK İSTEDİ

2020’de Amerikan polisi, siyahi ABD vatandaşı George Floyd’u 9 dakika boyunca boynuna basarak boğdu ve öldürdü.

Milyonlarca Amerikalı, ırkçılığa ve polis şiddetine tepki göstermek için sokağa çıktı.

Eski ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Donald Trump’ın o protestoculara ateş açmak istediğini iddia etti: “Donald Trump, George Floyd protestocularının bacağını vurup vuramayacağımızı sordu. 10 bin asker gönderip bacaklarından vurdurmak istedi. Bunun mümkün olmadığını söyledik.”

TRUMP’IN DANIŞMANI, BAĞDADİ’NİN KAFASINI “DOMUZ KANININA BATIRMAYI” ÖNERDİ

Mark Esper’in kitabı “Kutsal Yemin”de anlatılan bir başka anıya göre, Donald Trump’ın güvenlik danışmanlarından olan Stephen Miller, IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’nin kafasını “domuz kanına batırmayı” önerdi.

Ebubekir El Bağdadi’nin öldürüldüğü 2019 yılında, Beyaz Saray’ın ABD Ordusu Temsilcisi olarak görev yapan Mark Esper, Donald Trump’ın güvenlik danışmanı Stephen Miller’ın şu ifadeleri kullandığını iddia etti: “Ebubekir El Bağdadi’yi öldürmek yetmez. Kafasını domuz kanına batırıp sokaklarda sergilemeliyiz.”

Mark Esper, “Bu bir savaş suçudur” dediğini ve Stephen Milller’ın kendisine cevap olarak “Embesil” dediğini öne sürdü.