Toplumsal Dış Haberler

Biden, dış politikasını açıklayacak, Göttingen’de bomba paniği, Soberana II’de III. Faz’a geçiliyor, oylarını evden kullanacaklar, üç asker hayatını kaybetti, KKTC’de fırtına…

Dünyadan haberler köşemizde kısa kısa dünyada öne çıkan gelişmeleri derledik.


DIŞ POLİTİKASINI AÇIKLAYACAK
NBC TV kanalının, Biden’ın yakın çevresinden bir kaynağa dayanarak verdiği haberinde ABD Başkanı Joe Biden yarın hükümetinin dış politika vizyonunu ana hatlarıyla açıklayan bir konuşma yapacak. ABD Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret edecek olan Biden, Başkan olduktan sonra ilk kez hükümetinin dış politikasını kamuoyuna açıklayacağı bir ulusa sesleniş gerçekleştirecek.


GÖTTİNGEN’DE BOMBA PANİĞİ
Almanya’nın Göttingen şehrinde II. Dünya Savaşı’ndan kalma patlamayan bombalar bulundu. Bomba imha uzmanları, bu sabahın erken saatlerinde bombaları imha etmeyi başardı. ABD yapımı bombaların, savaş sırasında ABD ordusunca atıldığı düşünülüyor.


1 MART’TA 3. FAZ’A GEÇİLECEK
Küba’nın Finlay Aşı Enstitüsü Müdürü Vicente Verez, bugün yaptığı açıklamada Soberana II aşısında ikinci faz deneylerinin tamamlanmak üzere olduğunu, 1 Mart’ta III. Faz’a geçileceğini duyurdu. Yoksul dünyanın umudu olacak aşının yüz milyon doz üretilmesi bekleniyor.


OYLARINI EVDEN KULLANACAKLAR
7 Şubat’taki genel seçimlere bir haftadan az süre kala Ekvador’da, ülke çapında evden oy kullanma tatbikatı yapıldı. Ülkede, genel seçimlerde yüzde 75’in üzerinde engelli olan ya da 50 yaş üzerinde olan kişiler, isterlerse oylarını evlerinden kullanabilecekler.


3 ASKER HAYATINI KAYBETTİ
Suriye ordusu, bu sabah yaptığı açıklamada yerel saate göre gece 2.30’da asker taşıyan bir yolcu otobüsüne yapılan saldırıda 3 askerin öldürüldüğünü, 10 askerinse yaralandığını duyurdu. Saldırı, Deyrezzor Palmira yolu üstünde IŞİD tarafından gerçekleştirildi.


KUZEY KIBRIS'TA FIRTINA
Kuzey Kıbrıs'ta dün tüm ülkeyi etkileyen fırtına ve aşırı yağışın bilançosu bugün açıklandı. Güzelyurt ve Lefke’de 12 ağaç devrilerek karayoluna düşerken ağaçlardan biri garajda park halindeki 2 araca zarar verdi. Mağusa ve İskele’de bazı evlerin çatısı söküldü.