Toplumsal Dış Haberler

Vakalar ilk kez düşüyor, Olimpiyatlar zamanında düzenlenecek, 35 milyon dozluk aşı yardımı, BM Güvenlik Konseyi Acil Toplanıyor, Kuzey Kıbrıs'ta karantina…

Dünyadan Haberler köşemizde, kısa kısa dünyadan öne çıkan gelişmeleri derledik.


VAKALAR İLK KEZ DÜŞÜYOR
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dün İtalya’nın Cenova kentinden verdiği bir brifingte dünya çapında koronavirüs enfeksiyonu vakalarının 3 haftadır azalmakta olduğunu belirtti. DSÖ Başkanı antiviral önlemler uygulanmaya devam ederek vaka sayılarının daha da azaltılabileceğini vurguladı.


OLİMPİYATLAR ZAMANINDA DÜZENLENECEK
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’de gerçekleştirilecek olan 2022 Pekin Kış Olimpiyatlarının daha önce onaylanan planlar doğrultusunda, tam zamanında gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu yıl Japonya’da düzenlenecek olan 2021 Olimpiyatları’nın ilk oyunları, geçtiğimiz günlerde Mart ayına ertelenmişti.


35 MİLYON DOZ AŞI YARDIMI
Pan-American Sağlık Örgütü (PAHO), 35,3 milyon Astra-Zeneca aşısının Latin Amerika ve Karayiplerdeki 36 ülkeye teslim edileceğini açıkladı. Yardım programıyla 36 ülkedeki nüfusun en yüksek risk grubundaki yüzde 20’sinin aşılanması planlanıyor.


BM GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANIYOR
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, dün Myanmar’da meydana gelen askeri darbe dolayısıyla bugün acil koduyla toplanacak. Geçtiğimiz pazartesi Myanmar’da ordu yönetime el koymuş, evlerine baskın düzenleyerek Başbakan Aung San Suu Kyi ve iktidar partisinin ileri gelenlerini gözaltına almıştı.


KUZEY KIBRIS'TA KARANTİNA
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ali Pilli, ülkede son günlerde artan covid-19 vakalarıyla nedeniyle getirilen eve kapanma uygulamasının bir süre daha devam edeceğini açıkladı. Pilli, vakaların beklenenden yüksek düzeyde ilerlediğini söylerken yoğun bakımdaki hasta sayısının da artma eğiliminde olduğunu söyledi.