Toplumsal Dış Haberler

13 Ocak 2021 günü, dünyadan öne çıkan gelişmeleri Toplumsal okurları için kısa kısa derledik.


Pandeminin başlangıcından bu yana devam edegelen Meksika ile ABD sınırındaki geçiş kısıtlaması Meksikalı yetkililerin talebiyle 21 Şubat’a kadar uzatıldı.

Covid-19 nedeniyle sınır boyunca güvenlik önlemleri alınarak zorunlu geçişler dışındaki geçişlere izin verilmeyecek.


TRUMP YİNE ASKIDA
Facebook ve Twitter’dan sonra video paylaşım platformu Youtube da son yüklediği videoları silerek görevi bırakmasına bir hafta kala ABD Başkanı Trump’ın hesabını askıya aldı.


İSRAİL SALDIRILARI
Suriye ordusunun duyurduğuna göre İsrail, sabah Suriye’ye yeni bir hava saldırısı düzenledi. Saldırı ülkenin doğusuna, Irak ve Ürdün sınırına düzenlendi.


BEYRUT SORUŞTURMASI
Interpol, 4 Ağustos 2020’de Lübnan’ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen, 200’ü aşkın insanın ölümüne yol açan patlmayla ilgili üç kişiye kırmızı bültenle arama kararı çıkardı.

Arama kararı çıkarılanlardan biri de patlamaya yol açan amonyum nitrat yüklü geminin kaptanı.


KİM JONG UN İLE DEVAM
Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nde kongre vardı. Kore İşçi Partisi, 8. Kongresi’ni tamamladı. Kim Jong Un, yeniden genel sekreter seçildi.


DENKTAŞ ANILIYOR
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Başkanı Rauf Denktaş, ölümünün 9. yıl dönümünde bugün Kıbrıs’ta törenlerle anılacak.


BATI ŞERİA'DA GÖZALTILAR
İsrail işgal güçleri, Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde bugün 10 kişiyi gözaltına aldı. Dün de 10 kişi göz altına alınmıştı.