Toplumsal Dış Haberler

Almanya’da enfeksiyon riskini en aza indirerek futbol maçlarının yeniden yapılabilmesi için olumlu görüş bildiren eyalet başbakanları futbolseverleri sevindirdi. Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder ve Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı Armin Laschet, 9 Mayıs'tan itibaren Alman Ligine başlama çağrısında bulundu.

"Aşırıya kaçmamaya ve anlamsız olmamaya" dikkat edilmesi gerektiğini belirten Başbakan Söder, “Futbollu bir hafta sonuna, futbolsuz bir hafta sonundan çok daha katlanılabilir” dedi. Söder ayrıca, covid-19 salgını sürecinde görüşleri dikkate alınan Robert Koch Enstitüsü ve Sağlık Bakanlığının bu konuyu gözden geçirmelerini de istedi. Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn bu son dakika gelişmesi üzerine, “Boş bir stadyumda bile olsa maçların 9 Mayıs'tan itibaren yapılması, milyonlarca futbol taraftarı için fena olmaz” şeklinde görüş bildirdi.

'SÜRECİ DİSİPLİNLİ BİR ŞEKİLDE YÜRÜTECEĞİZ'
Almanların efsane futbolcusu Bayern Münih patronu Karl-Heinz Rummenigge bu gelişmeden sonra “Sorumluluğu kesinlikle disiplinli ve örnek bir şekilde ele alacağız. Taraftarların stadyumların önünde toplanmayacağına inanıyorum. Bunun nasıl önleneceğini de biliyoruz" derken, salgından önce Bayern’in sıkı rakibi Borussia Dortmund Kulüp Başkanı Hans-Joachim Watzke de “Bu büyük bir adım. Bize bu kapıyı açan başbakanlar Armin Laschet ve Markus Söder'e çok minnettarım. Futbol, milyonlarca hayranına yaşam için biraz daha lezzet vermenin bir yoludur" dedi.