Toplumsal Dış Haberler

Eski bir polis memurunun babası Abdul Ahad, Taliban güçlerinin Pazartesi günü silah arama bahanesiyle evine saldırdığını iddia etti.

Kabil'in 17 numaralı polis bölgesinde yaşayan adam, Taliban'ın evine ateş açtığını ve kendisini dövdüğünü söyledi.

Oğlunun üzerine zimmetli hükümet silahlarını ve aracını teslim ettiğini söyleyen yaşlı adam, Taliban'ın yine de evlerine saldırdığını söyledi.

Abdul Ahad, “Bana oğlunun polis olduğunu, silahları olduğunu, silahları ve aracı geri vermem gerektiğini söylediler. Dövdüler ve sonra karakola götürüp nezarete attılar” dedi.

'ADALET İSTİYORUM'
Adalet istediğini söyleyen yaşlı adam, “Hiç kimsenin, insanların evlerine saldırmasına ve insanları bu şekilde hapse atmasına izin verilmemelidir” diye konuştu.

Öte yandan Taliban yetkilileri iddiaları reddediyor.

Kabil'in 17 numaralı polis bölgesindeki Taliban yetkililerinden Kari Safiullah, "Önceki hükümetten birçok asker ve sivil burada yaşıyor, henüz evlerine gitmedik ve kimsenin bunu yapmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Bu arada, Twitter’da yayımlanan bir videoda da Taliban'ın Kabil polis bölgesinde bir eve arama izni olmadan girdiği, bir kişiyi yaraladığı açıkça görülüyor.

Kabil sakinleri, "genel af" ilan ettikten sonra Taliban yetkililerinden herhangi bir hükümet veya askeri yetkili hakkında kovuşturma yapmamalarını istiyor.