Görüntülerde, çarpışan arabalara binen ve silahlarıyla beraber parkta dinlenen Taliban militanları görülüyor. Abdul Karim isimli Taliban militanı, "Eğleniyorum ve gördüğünüz herkes benim arkadaşım. Allahın izniyle her yerde güvenlik var, Taliban her yerde güvenliği sağladı" dedi.

Ancak, Taliban militanlarının, ağustos ortasında çarpışan arabalarla benzer görüntülerin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra kuzeydeki Şibirgan kentinde bulunan Bokhdi Eğlence Parkı'nı ateşe verdiği öğrenildi.

Şu anda Afganistan'da kadınlar için başörtüsü zorunlu, ancak yüzlerini örtmek için peçe zorunlu değil. Görüntüler kadınların hayvanat bahçesini ve eğlence parkını ve diğer halka açık yerleri ziyaret etmesine izin verildiğini gösteriyor.

KADINLAR TECRİT ALTINDA
Kadınların tecrit edildiği üniversitelerden farklı olarak, sokaklarda, pazarlarda ve halka açık alanlarda daha fazla yer bulurken, her zaman türban kullanmaya son derece özen göstermeleri gerekiyor. Görüntülerde bir kadın görülüyor, ancak Kabil'de görülen belirgin kadın eksikliği, çoğu zaman, kadınların korkudan dışarı çıkma konusunda rahatsız oldukları inancına bağlanıyor.

NE OLMUŞTU?
Taliban üyelerinin görüntüleri, ''Taliban insanlıkla tanışıyor'' olarak dolaşıma sokulmuş, silahlarıyla beraber çarpışan arabaya binen Taliban üyelerinin görüntüleri sosyal medyada defalarca paylaşılmıştı.