Stuttgarter Zeitung'un haberine göre, dün gece yarısına doğru yüzlerce kişi Almanya'nın Stuttgart kentinde biraraya gelerek mağazaların camlarını kırarak mağazaları yağmaladı.

Polisin verdiği bilgiye göre 500 kişi kent merkezinde toplandı ve mağazalara, reklam panolarına saldırmaya başladı.

soL'un Alman basınından aktardığına göre, polis başka bir bölgeden daha destek isterken, yağma esnasında atılan şişe ve kaldırım taşları polis arabalarına da isabet etti. Video görüntülerinde polis ve polis arabalarının doğrudan hedef alındığı görülüyor.

Çok sayıda kişi gözaltına alınırken sabah 5'e karşı olaylar yatışmaya başladı. Onlarca polis arabası kent merkezinde konuşlanırken, polis helikopterlerle kişileri takip etmeye çalıştı. Polis merkezi yetkilisi olayları kontrol etmekte zorlandıklarını belirtirken "En son ne zaman Stuttgart´ta böyle bir yağma gördük bilmiyorum" dedi. Ayrıca eyalet polisine bugün tüm Almanya'dan ekip desteği verildiği de bilgiler arasında bulunuyor.

DW'nin haberine göre ise polis, olayların dün kent merkezinde uyuşturucu ticareti şüphesiyle yapılan kontroller sonrası çıktığını, bazı grupların kontroller sırasında polisi tehdit ettiğini açıkladı.