Akşam saatlerinde Bağdat Uluslararası Havaalanı'na düzenlenen füze saldırısı sonrasında İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in öldürüldüğü bildirildi.

Sputnik'te yer alan habere göre; Irak devlet televizyonundan yapılan açıklamada, "Kasım Süleymani ile Haşd Şabi Heyeti Başkanı Ebu Mehdi el-Mühendis, Bağdat Uluslararası Havaalanı yolunda araçlarını hedef alan bir füze saldırısı canlı bahis siteleri  sonucu öldü" denildi.

Olayı İran Devrim Muhafızlar da doğruladı.

Pentagon'dan açıklama
Pentagon'dan yapılan açıklamada, "ABD ordusu Başkan'ın talimatıyla, ABD'nin terör listesindeki Kudüs Gücü lideri Kasım Süleymani'yi öldürerek yurtdışındaki ABD personelini koruma yönünde savunma amaçlı kararlı bir eylem gerçekleştirdi" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Süleymani'nin bölgedeki ABD'li diplomatlara ve görevlilere 'saldırı hazırlığında' olduğu öne sürüldü.

Beyaz Saray'dan açıklama
Süleymani suikastıyla ilgili Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada da "ABD ordusu, bir Yabancı Terör Örgütü olan İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komuntanı Kasım Süleymani'yi öldürerek ABD personelini yurt dışında korumak için kararlı savunma eylemleri gerçekleştirdi. General Süleymeni, aktif olarak Irak ve bölgedeki Amerikalı diplomatlara ve ordu mensuplarına saldırmak için planlar geliştiriyordu" ifadelerine yer verildi.

'Şiddetin patlak verme riskini artırdı'
ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi de, Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili olarak "Şiddetin patlak vermesi riskini arttırdı" yorumunu yaptı.

Pelosi, Süleymani'nin öldürülmesinin ardından Ortadoğu'da askeri varlığın arttırılmasına ihtiyaç duyulup duyulmadığına dair Kongre'nin bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.