Toplumsal Dış Haberler

FIFA Başkanı Gianni Infantino tarafından 2022 Dünya Kupası finallerinin Katar'da yapılacağı açıklanırken, ev sahibi ülkede organizatörleri Covid-19 salgınına karşı alınan önlemler kara kara düşündürmeye başladı.

Finallerin daha önce yapıldığı Haziran – Temmuz zaman diliminin 2022 için Kasım – Aralık aylarına çekildiği Dünya Kupası finallerinin, salgın yüzünden tarihsel derin durgunluklara takılacağı ve tehdidin geçmemesi halinde seyircisiz kalacağı ifade ediliyor. Her dönem milyonlarca seyirci çeken Dünya Kupası karşılaşmalarına 2022’de Katar dışından taraftar gelmeyeceği öngörüsü ağır basıyor. Katarlı organizatörler, küresel ekonominin gidişatı ve ülkesi dışına seyahat etmeyi göze alamayacak futbolseverlerin kararsızlığının final karşılaşmalarını etkileyeceğini belirtirken, sönük bir futbol şöleni beklediklerini açıkladılar.

Belirsiz bir süreç yaşandığını belirten organizatörler, Covid-19’un yarattığı engellemelere karşın Katar’da yeni yapılan sekiz stadyumdan altısının yıl sonuna kadar tamamlanmasını ümit ettiklerini de ifade ettiler.