Tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını nedeniyle ülkeler önlem almaya devam ediyor. Rusya, 30 Mart itibariyle tüm sınırlarını kapatacağını açıkladı.

Rusya’da koronavirüs tespit edilen kişi sayısı bir günde 228 kişi daha artarken toplam bin 264 kişiye ulaştı. Bu kişilerin tedavilerine başlandığı bildirilirken 49 kişinin tedavisinin tamamlandığı ve taburcu edildiği açıklandı. Rus uzmanlar ülkede koronavirüs ile mücadelede önümüzdeki 9 günün çok kritik olduğunu vurgulayarak kimsenin evinden çıkmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Ülkede koronavirüse karşı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yayınladığı kararlar doğrultusunda önümüzdeki 1 hafta boyunca çalışanlar ücretli izne çıkarıldı. Bu nedenle kimsenin evden çıkmaması konusunda medya ve yerel yönetimler yoluyla sürekli Rus halkı uyarılıyor. Çerkezlerin yaşadığı Rusya’ya bağlı Adigey Cumhuriyeti’nde ise sokağa çıkma yasağı uygulanırken Adigey’e giriş ve çıkışlar da yasaklandı. koronavirüsün son dönemlerde Kafkasya bölgesinde de yayılması sebebiyle bu kararın tüm Kafkas ülkelerinde uygulanabileceği öğrenildi.