Rus basınına konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Silah Kontrol Dairesi Başkanı Vladimir Yermakov, “Şu an itibarıyla öyle bir durum söz konusu ki, ABD ile stratejik istikrara yönelik herhangi bir müzakere olasılığı konusunda konuşmaya gerek yok. Ne yazık ki, Washington'un tüm eylemleri taban tabana zıt yönde” dedi.

Şu anda bu yönde diyaloğun ‘dondurulmuş’ durumda olduğunu kaydeden Yermakov, Rusya ile ABD arasındaki stratejik gündeme yönelik tam kapsamlı müzakere olasılıklarını konuşmaya dönülmesinin ancak özel operasyon kapsamındaki görevlerin tamamının yerine getirilmesinden sonra mümkün olduğunu belirtti.

Yermakov, Washington’ın Kiev rejimini kendi amaçlarına ulaşmak için kullandığını söyledi.

UKRAYNA İLE MÜZAKERELERE DEVAM

Zor geçmelerine rağmen Ukrayna ile olan müzakerelerin devam etmesinden yana olduklarını belirten Lavrov, Kiev’in Batılı destekçilerinin saldırgan söylemleri ve kışkırtıcı eylemlerinin müzakereleri engellediğini ekledi.

Müzakere sürecinin karmaşık hale getirilmesi için Buça’da kanlı bir provokasyon gerçekleştirildiğine dikkat çeken Lavrov’a göre, anlaşmaya varmak ancak Kiev’in uzaktaki danışmanları değil Ukrayna halkının çıkarları üzerinden hareket etmesi durumunda mümkün olacak.