Rus savaş uçakları, Suriye'nin İdlib kentinde yeni adı Suriye Milli Ordusu (SMO)olan Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) ait bir eğitim kampını vurdu, çok sayıda cihatçı militan hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, İdlib'in batısındaki Duveyle köyünde konuşlu SMO'ya bağlı Feylak el Şam güçleri havadan vuruldu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, eğitim alanına düzenlenen saldırıda 56 Feylak el Şam üyesinin öldüğünü duyurdu. 100 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Kaynaklar, saldırıyı gerçekleştiren savaş uçaklarının Rusya'ya ait olduğunu bildirdi.

Feylak El Şam, El Kaide’ye yakın Nusra Cephesi’nin merkezini oluşturduğu Fetih Ordusu’nun bileşenlerindendi. Örgüt daha sonra buradan ayrılarak ÖSO’ya katılmıştı.

GÖZLEM NOKTASINDAN ÇEKİLME

Suriye’de gerçekleşen dikkat çekici bir gelişme de geçen hafta yaşanmıştı.

Türkiye'nin İdlib'in güneyindeki Morik'te bulunan ve bir yılı aşkın süredir etrafındaki bölgeler Suriye ordusunun kontrolüne geçen 9 numaralı gözlem noktasından askerin çekilmesi kararı alınmıştı. Söz konusu gözlem noktası, daha kuzeyde Türkiye'nin desteklediği muhalif güçlerin kontrolündeki bir bölgeye taşınıyor.

Mart ayında Moskova’da imzalanan anlaşma Suriye’nin İdlib kentinde hükümet güçleri ile muhalifler arasında son yılların en sert çatışmalarının sona ermesini sağlamıştı.