Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi üyesi Aleksey Puşkov, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Soçi’de yaptıkları görüşmenin NATO'da ciddi endişelere yol açtığını ifade etti.

Erdoğan’ın Rusya ziyaretinin Ukrayna’daki özel operasyonun başlamasından sonra dünya arenasındaki dengeleri önemli ölçüde değiştirdiğine dikkat çeken Puşkov, “Birincisi, bir NATO ülkesi liderinin Rusya'ya yaptığı ziyaret, Batı'nın Rusya'yı izole etme stratejisini baltalıyor. Böyle bir tecride yalnızca Çin, Hindistan veya Arjantin değil, aynı zamanda Batı ittifakının önemli bir üyesi de karşı çıkması, Batı'nın tecrit politikasında başarısız olduğu anlamına gelir. Ve tüm siyasi dünya bunu görüyor” ifadelerini kullandı.

Liderlerin görüşmesi sırasında ayrıca ‘yaptırımlar politikasını patlatan’ çok önemli anlaşmalara varıldığını ve iki ülkenin uzun vadeli çıkarlarının bugün örtüştüğünü dile getiren Puşkov, “Soçi’deki buluşma, iki liderin bu temel üzerindeki işbirliğini ciddi bir biçimde genişletme niyetinde olduğunu gösterdi” vurgusunu yaptı.