Toplumsal Dış Haberler

Dünyanın önde gelen tüm sağcı liderleri gibi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in oyu da gençlik içinde azalma eğiliminde. Sonuçları bugün açıklanan anket Putin’in oyunun 18-24 yaş grubunda yarı yarıya azaldığını ortaya koydu.

Rusya’da, bugün bağımsız bir anket firmasının yayımladığı anket sonuçlarına göre Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in gençlik içindeki oy oranı geçen yılın aynı dönemine göre yarı yarıya azaldı.

Laveda Center adlı anket şirketinin, 50 farklı eyalette 18 yaş üzerindeki 1607 Rus’la yüz yüze görüşme yoluyla gerçekleştirdiği anketin Moscow Times’da yayımlanan anket sonuçlarına göre 2019’un Kasım ayında 18-24 yaş arasındaki gençlerin yüzde 36’sı Putin’e oy vereceğini söylerken bu yıl bu oran yüzde 20’ye düştü.

DÜŞÜŞ SON AYLARDA ÇOK YOĞUNLAŞTI
Anket şirketinde çalışan sosyologlara göre Putin’in gençlik arasındaki desteği son iki yıldır azalma eğilimindeydi; fakat bu eğilim son aylarda oldukça yoğunlaştı.

Aynı ankete göre Putin’in oy oranı gençlik içinde oyu neredeyse yarı yarıya düşerken toplam oyu sadece yüzde 1 azaldı.

Rusya Cumhurbaşkanı’nın oyu gençlik içindeki oy oranı azalırken diğer yaş gruplarındaki oyu sabit kaldı ya da arttı.

Türkiye’de olduğu gibi Rusya’da da ilk defa oy kullanacak genç kuşağın büyük bir bölümünün iktidar partisine oy vermeyeceği gözlemleniyor.