Koronavirüs salgını nedeniyle insanlara sokağa çıkmamaları tavsiye edilirken Rusya'da insanları korkutmak amaçlı sokak ve caddelere aslan, kaplan gibi yırtıcı hayvanların bırakıldığı iddia edilmişti. Olaya kaynaklık eden fotoğraf ise 2016'da Afrika'da çekilmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'nın, bugün düzenlediği basın toplantısında da bu iddialar gündeme geldi. Basın toplantısında Pakistanlı bir gazeteci, sosyal ağlarda Kovid-19 salgını ile mücadele etmek için 'Rusya Devlet Başkanı'na ait 800 aslan ve kaplanın caddelerde dolaştığı' yönünde iddiaların yer aldığını söyledi. Gazetecinin şakasını 'gerçekten komik' bulduğunu belirten Zaharova, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bunu böyle bir şeyin mümkün olmadığı anlamında söylemedim, ama bizde geleneksel olarak caddelere ayılar bırakılır. Onlar daha etkili oluyor.

RUSYA'DA SON DURUM
Rusya'da yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e ulaştı. Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi'nden yapılan açıklamada, başkent Moskova'da Kovid-19 teşhisi konulan 56 yaşındaki bir kadının yaşamını yitirdiği bildirildi.

Ülkede hayatını kaybeden 5'inci kişi olan kadının, "zatürre" hastası olduğu kaydedildi. Bin 36 vakanın bulunduğu Rusya'da, Kovid-19 kaynaklı ilk ölüm 19 Mart'ta gerçekleşmişti.