Wonderland Eurasia’nın (Ankapark) elektriği, 3 Aralık’ta 2.5 milyon TL’lik birikmiş borcunu ödemediği için kesildi. Eğlence merkezinin yeni işletmesi, Bursa merkezli ECS Stil Tekstil, Başkent Elektrik’le cuma günü bir araya geldi. Park yönetimi, aynı gün elektrik borcunun bir bölümünü ödedi.

Habertürk'ten Olay Aydilek'in haberine göre, taraflar, bugün yeni bir görüşme daha yaptı. Başkent Elektrik ile Ankapark'ın işletmecisi arasında kalan borca ilişkin bir protokol imzalandı. Buna göre kalan tutar iki taksit halinde kapatılacak. Şubatta ilk dilimin ödemesi yapılacak, nisan ayında da borç sıfırlanacak.

Başkent Elektrik, protokolün imzalanmasının ardından ekiplere, 'Park’ın elektriğini bağlayın' talimatı verdi.

NE OLMUŞTU?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, batmakta olduğunu duyurduğu Ankapark'ın başkent belediyesine maliyetinin 750 milyon dolar olduğu açıklayarak "Bu para, belediyenin ailelere yaptığı yardımı 30 yıl boyunca karşılardı" demişti. Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine inşa edilmeye başlandığı 2013 yılından beri Ankapark hakkında pek çok itiraz dile getirilmiş, yüksek maliyet tartışmaları ve defalarca sonuçlanamayan ihale süreçleri yaşanmıştı.

Ankapark'a geçen Eylül ayında da haciz gelmiş ve pek çok malına el konulmuştu. 

Ankapark/Wonderland Eurasia, 'Avrupa'nın en büyük tema parkı' olma iddiasıyla 20 Mart 2019'da açılmıştı. İlk yıl yerli ve yabancı beş milyon turisti ağırlaması hedefleniyordu.