PETA (People For The Ethical Treatment of Animals/Hayvanlara Etik Muamele için Mücadele Edenler) tarafından acil koduyla yayımlanan bir haber ve eylem çağrısında Tayland'da binlerce maymunun ağaçlara tırmanarak hindistan cevizi toplamak üzere kullanıldıkları bildirildi.

Örgütün Asya grubunun araştırmalarının korkutulmuş genç maymunların zincirlenerek, kötü muameleyle eğitildiklerini ve ağaçlara çıkarak ceviz toplamaya zorlandıklarını ortaya çıkardığı söylenen habere göre, Tayland'da sekiz çiftlikte maymunların bu amaçla köleleştirildikleri gözlenmiş. Bunlar arasında Tayland'ın en büyük hindistan cevizi sütü üreticilerinden olan Aroy-D ve Chaokoh'a ait çiftlikler de var.

PETA, bu konudaki gözlemlerinin paylaşılmasından sonra ABD, İngiltere ve Tayland'da satış noktaları olan bazı satışçıların sözü geçen Tayland firmaları menşeli ürünlerin satışını durdurduğunu bildiriyor.

PETA sitesinde yayımlanan haberde, maymunların zor ve sinir bozucu işlerde zorla çalıştırıldığı anlatılıyor. Habere göre, bir araştırmacı, direnç gösteren maymunların köpek dişlerinin söküldüğünü öğrenmiş.