15 Temmuz döneminde Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ile Kuvvet Komutanlıklarında hakim, savcı ve adli müşavir olarak görev yapan isimlerin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü celsesinde davanın 1 numaralı sanığı Genelkurmay eski adli müşaviri Muharrem Köse esas hakkında mütalaaya karşı savunmasını yaptı. Köse, beyanlarının başlangıcında gözaltı süreci ve usule ilişkin olarak şunları anlattı:

"Emniyette 4 gün sadece külotlu olarak yerde yatırılarak gözaltında tutuldum. Her türlü kötü muamele yapıldı. Adliye'de bile polisten dayak yedim. İfademi alan savcıya durumu anlattığımda, 'Dua et, sizi öldürmemişler' dedi. Devletin böyle sistematik bir tavrı olabilir, ama hukukçu kimliğiyle tarafsız olması gereken yargı personeli de buna ait oldu. Savcı İşçimen adlı şerefs.. pardon şahıs, işkence yapılmasına onay veriyorsa, tuz kokmuştur."

Savcının kendisini, "Cemaatin menfaatleri lehine işlemler yapmakla" suçladığını hatırlatan Köse, şöyle devam etti:

"Suçlandığım konuların esas muhatabı, bire bir tanığı Genelkurmay Başkanı, 2. Başkan ve Adli Müşavirlik personelidir. Ama tanık dinleme taleplerimin biri dahi kabul edilmedi. Cemaat lehine işlem yaptıysam, asıl tanığı Necdet Özel, Hulusi Akar ve Yaşar Güler'dir. Balyoz sanıkları, 'Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı dinlenmeden bu dava bitmez' derken, hakimler, 'Biter' dedi. Bitti mi? AYM bozdu. Eninde sonunda Özel, Akar ve Güler benimle ilgili bir yargılamada dinlenecek. Onlar dinlenmeden de benimle ilgili karar veremezsiniz. Onları kandırmışsam, tek tanığı bu isimlerdir. Bu darbe davası ise o gecenin kamera kayıtlarını getirip, incelediniz, delilleri tartıştınız mı? Hayır. Üç fotoğraf istediniz. Fotoğrafla yargılama olmaz ki."

MUHARREM KÖSE O SÖZLERİ NEDEN SÖYLEDİ
FETÖ sanığı Muharrem Köse, Genelkurmay Adli Müşavirliği'ne Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanlığı zamanında atanmıştı. Bu ismin Necdet Özel'e dönemin İkinci Başkanı tarafından önerildiğini yazdı. O sırada Genelkurmay İkinci Başkanı Hulûsi Akar’dı. Muharrem Köse, FETÖ’nün kumpas operasyonlarında kumpası destekleyen raporlar yayınlamıştı. Köse daha önceki duruşmalarda da FETÖ’nün Kozmik Oda kumpasını savunmaya devam etmişti.