Toplumsal Dış Haberler

Almanya Başbakanı Angela Merkel, eyalet başbakanlarıyla yaptığı 4 saatlik video konferansta Covid-19 salgını dolayısıyla alınan önlemleri konuştu. Daha sonra Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, Hamburg Belediye Başkanı Peter Tschentscher ve Federal Maliye Bakanı Olaf Scholz ile basın toplantısı yapan Merkel, Almanya’da bundan sonra izlenecek yol haritasını açıkladı.

Ortak noktalarda buluşmaktan memnun olduğunu açıklayan Merkel, eyalet başbakanları ile korona tedbirlerinin kademeli olarak gevşemesi konusunda bir yol haritası üzerinde anlaştıklarını söyledi.

“Herhangi bir ilaç ve özellikle aşı olmadığı sürece virüsle yaşamamız gerektiğini anlamalıyız” diyen Başbakan Merkel, Almanya’da yaşayanlara üzerine basarak şu mesajı iletti:

Başardığımız ara bir başarıdır. Ne daha fazla ne de daha az. Bu kırılgan bir ara başarıdır.

DİNİ  AYİN VE TOPLANTILAR YASAK
Maske zorunluluğunun kaldırıldığı ancak tavsiye edildiği toplantıda kapalı olan dükkanların açılması, 3 Mayıs’a kadar yakın temastan kaçınılması, 4 Mayıs’tan itibaren okulların ileri sınıflarında eğitimin başlaması kararları çıktı.

31 Ağustos’a kadar büyük çapta etkinliklerin yapılmayacak, hangi dinden olursa inanca dayalı toplantılar ve ayinlerin durumu da gelecek hafta ele alınacak.