ABD Başkanlık seçiminde oy sayımı devam ederken ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, seçimde hile yapıldığını ileri sürerek oy sayımının durdurulmasını istedi. Trump destekçileri ise, ABD Başkanı'nın önde olduğunu savunduğu Arizona'da "Oyları sayın" protestosu yaptı.

ABD'de kritik seçiminde oy sayımı 5 eyalette sürerken Donald Trump'ın seçimde hile yapıldığını iddia ederek bazı eyaletlerle ilgili itirazlarda bulundu. Trump destekçileri, ABD Başkanı'nın kendisinin önde olduğunu savunduğu Arizona'da "Oyları sayın" protestosu yaparken, Trump'ın dava açtığı Michigan'da "Sayımı durdurun" demek için toplandı. Trump, kendi sosyal medya hesabından "Oy sayımını durdurun" paylaşımını yaptı. 

ABD basınına göre, Arizona eyaletinin Maricopa kentinin bir seçim merkezi etrafında silahlı kişilerin bulunduğunu, olası bir baskına karşı polisin bir 'çıkış planı' hazırladığını duyuruldu. İçerideki gazetecilerin de çıkış planına uyması istendi. 

Demokratların adayı Joe Biden'ın ekibi, sosyal medya üzerinden yaptıkları yayında, seçimi kazanacaklarından “kesinlikle emin” olduklarını belirtirken Arizona ve Nevada’da durumun değişebileceğini de açıkladı.