Kuzey Kıbrıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerini AKP destekli Ersin Tatar kazandı. Tatar'ın rakibi olan 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sonuçların ardından açıklama yaptı.

Yaptığı ilk açıklamada, seçim sonuçlarını '45 yıllık siyasi hayatının sonu' olarak tanımlayan Akıncı, şu ifadeleri kullandı:

Normal olmayan bir seçim süreci geçirdik. Tatar'ı kutlarım, başarılar dilerim. Bu sonuçların çıkmasında rol oynayanları da tebrik ederim. Bu sonuçlar 45 yıllık siyasi hayatımın sonudur. Halkımıza hayırlı olsun.

Akıncı devamla şu ifadeleri kullandı:

Salgın koşulları bizi bugünlere kadar taşıdı. Bugün seçimler noktalandı. Bu seçimlerde yaşananları anlattım. Sayın Tatar’a hayırlı olsun. Bu sonucun çıkmasında rol oynayanları da tebrik ederim. Başarıldı ve bu sonuç elde edildi.

Bu olaylar, müdahaleler bir daha yaşanmasın. Kıbrıs Türk halkı buna layık değil. Kimse bu yollara bir daha başvurmasın. Çünkü bunlar tarihimize birer kara leke olarak geçecektir maalesef. Bundan dolayı ne acıdır ki övünç duyacağımız bir şey olmayacak. Ortaya bu sonuç çıktı. Bunu kabullenmek, hayırlı uğurlu olsun demek zorundayız.

5 YILLIK ERSİN TATAR DÖNEMİ BAŞLADI
Kuzey Kıbrıs Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Narin Ferdi Şefik, bugün yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda, Başbakan ve UBP'nin adayı Tatar'ın seçim yarışını kazandığını duyurdu. Ersin Tatar'ın yüzde 51.74 oy aldığını açıklayan Şefik, bağımsız cumhurbaşkanı adayı Akıncı'nın ise yüzde 48.26 oranında oy elde ettiğini bildirdi. Narin Ferdi Şefik, seçimin kesin sonuçlarının ise bu gece açıklanacağını kaydetti.

Böylelikle Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığında 5 sene sürecek Ersin Tatar dönemi başlamış oldu.