Fransa'da düzenlenen genel seçimlerin ikinci turunda hükümet 30 yıldan bu yana ilk kez meclisteki salt çoğunluğu elde edemedi. 

Sandık çıkış anketlerine göre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un liderliğindeki Ensemble (Birlikte) ittifakının 200 ile 260 arasında, solda yer alan Jean Luc Melenchon'un liderliğindeki Nupes ittifakının 149-200 ve aşırı sağcı Marine Le Pen'in partisinin 90 sandalye kazanması bekleniyor.

Fransa’da  hükümet 30 yıldan bu yana ilk kez meclisteki salt çoğunluğu elde edemedi.

Sandık çıkış anketlerine göre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un liderliğindeki Ensemble (Birlikte) ittifakının 200 ile 260 arasında, Jean Luc Melenchon’un liderliğindeki Nupes ittifakının 149-200 ve Marine Le Pen’in partisinin 90 sandalye kazanması bekleniyor.

ÇOĞUNLUK SAĞLANAMAMIŞTI
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron liderliğindeki Ensemble (Birlikte) ittifakının 12 Haziran’da gerçekleştirilen ilk turda oyların yüzde 25,75’ini, Fransız solunun kurduğu “Sosyal ve Ekolojik Yeni Halk Birliği” (Nupes) ittifakının ise oyların yüzde 25,66’sını alması sebebiyle salt çoğunluk sağlanamamış ve seçim ikinci tura kalmıştı.

İSTİFALAR GELECEK 
Fransa Başbakanı Elisabeth Borne ve kabinedeki 14 bakanın aday olduğu genel seçim yarışında, milletvekili seçilemeyen başbakan ve bakanlar kabineden istifa edecek.