Lavrov, "Finlandiya, İsveç ve diğer tarafsız ülkeler uzun yıllardır NATO askeri tatbikatlarına katılıyor, NATO doğuya ilerlemeye yönelik askeri planlama yaparken bu ülkelerin toprakları da topraklarını dikkate alıyor. Dolayısıyla sanırım bu anlamda büyük bir fark yok" dedi.

Lavrov, açıklamasını “Gerçekte bu ülkelerin topraklarının NATO tarafından nasıl kullanılacağına bakacak, sonuçlar çıkaracağız” sözleriyle sürdürdü.

RUS DİPLOMATLARIN SINIR DIŞI EDİLMESİ KABALIK
Rus diplomatları sınırdışı etmeye başlayan tüm ülkelerin her şeyi yapmaları izni olduğunu düşündüğünü belirten Lavrov, diplomatların sınır dışı edilmesini kabalık olarak değerlendirdi.

'NATO YÜKÜMLÜLÜKLERİ İHLAL ETTİ'
Rusya Dışişleri Bakanı, NATO’nun ABD’nin yönetimi altında başkalarının güvenliği pahasına kendisininkini güçlendirilmek için üstlendiği yükümlülükleri kabaca ihlal ettiğini, Batı’nın sürdürdüğü bu tutum sonucunda da İttifak’ın kontrolsüz şekilde doğuya genişlediğini kaydetti.

‘UKRAYNA KULLANMALIK BİR ÜRÜN'
Ukrayna’nın Rusya’ya karşı yürütülen hibrit savaşta Batı’nın elindeki kullanıp bırakmalık bir ürün olduğunu belirten Lavrov, “Bu konuda artık hiç şüphe yok, kamuya açık biçimde duyuruluyor. AB’nin en büyük diplomatı Joseph Borell, ‘Bu savaşta zafer meydanda kazanılmalı’ diyor. İngilizler, ABD’liler, devlet başkanları, başbakanlar, bakanlar ‘Rusya’nın kazanmasına izin veremeyiz, Rusya mağlup olmalı' diyor. Yani bir savaş ilan etmiş durumdalar, sadece Ukrayna ile Rusya arasında değil, Batı ile Rusya arasında. Bu artık o kadar yaygın bir söylem oldu ki, Batı son Ukraynalı kalıncaya dek savaşmaya hazır” ifadelerini kullandı.

'RUSYA İNTERNETSİZ KALMAYACAK'
“Rus beyinlerin bize normal bir varoluş sunacağını ve IT alanındaki tüm süreçlerde önde gelen pozisyonlardan sağlayacağına kuşkum yok” diyen Lavrov, Rusya’nın internetsiz kalmayacağını kaydetti.

'ABD VE İNGİLTERE, UKRAYNALI MÜZAKERE GURUBUNU YÖNETİYOR'
Washington ve özellikle Londra’nın özel operasyonla ilgili Ukraynalı müzakere grubunu yönettiğini ifade eden Rusya Dışişleri Bakanı, Ukrayna tarafının, mart ayında İstanbul’da gerçekleştirilen barış görüşmelerinde Rusya’nın kabul edebileceği şartlar öne sürerek ‘başına buyruk davranmasının’ Batı ülkeleri tarafından desteklenmediğine inandığını kaydetti.

Lavrov, “Çeşitli kanallardan, Ukraynalı müzakerecilerin yönetildiği, Washington ve özellikle Londra’nın onların manevra özgürlüğünü idare ettiğine dair bilgiler var" dedi.