Toplumsal Dış Haberler

Ülkelerindeki emperyalist işgal ve cihatçı terör sonucu başka ülkelere göç etmek zorunda kalan Suriyeliler, Türkiye’de olduğu gibi dünyanın başka ülkelerinde de ucuz işgücü olarak kullanıyorlar. Siyasiler, kamuoyuna farklı konuşsalar da aslında pek çoğu Suriyelilerin ülkelerine geri dönmesini istemiyor.

Suriye’deki Kübalı öğrenciler, bu duruma tepki göstererek Avrupa Birliği ülkelerinin Suriye’ye dayattığı tek taraflı önlemleri kınadı. Avrupa Birliği ülkelerini, Suriyeli mültecilerin zorluk yaşamadan vatanlarına dönebilmesi için çalışmaya davet etti.

‘ÖNLEM DEĞİL, EKONOMİK TERÖR’
Öğrenciler, Havana’daki Avrupa Birliği Elçiliği’ne Suriye Ulusal Öğrenci Birliği aracılığıyla ilettikleri mesajda ABD ve AB tarafından dayatılan tek taraflı önlemlerin ekonomik terör olduğunun ve Suriye halkının geçimini hedef aldığının altını çizdiler.

‘GERİ DÖNÜŞÜ ZORLAŞTIRMAK İSTİYORLAR’
Yerinden edilen pek çok Suriyelinin aslında ülkesine geri dönmek istediğine işaret eden öğrenciler, Suriye hükümeti mültecilerin ülkesine dönmesi için gerekli hazırlıkları yapmasına rağmen pek çok ülkenin bu geri dönüşü zorlaştırmak için Suriye hükümetine önlem adı altında dayatmalarda bulunduğunu iddia etti.

Öğrenciler, uluslararası toplumu terör sonucu yerinden edilen Suriyelilerin ülkesine geri dönebilmeleri için çalışmalarda bulunmaya davet etti.