İtalya’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ülkenin kuzeyindeki Modena Cezaevi'nde çıkan ayaklanmada 6 mahkum yaşamını yitirdi. 

Yeni koronavirüsten Çin’den sonra en çok etkilenen ülke olan İtalya’da Covid-19’a bağlı ölümlerin sayısı 366 ulaştı. Hastalığa yakalananların sayısı ise 7 bin 375 olarak açıklandı.

İLGİLİ - Korkutan açıklama: Koronavirüs dışında bir virüs daha var

KARANTİNA KARARI BASINA SIZINCA...
İtalya Başbakanı Giuseppe Conte tarafından dün yayımlanan bir kararname ile “virüsün yayılmasını engellemek ve kontrol altına almak amacıyla” kuzeydeki Lombardiya bölgesinin tamamı ile 14 vilayete giriş-çıkışlar kısıtlandırıldı. Karar Milano ve Venedik gibi İtalya ekonomisi ve turizm açısından önemli kentleri de kapsıyor. Kararnamede bu bölgelerde yaşayanların iş ve sağlık için gerekli olmadıkça her türlü yer değiştirmeden kaçınmaları isteniyor.  Ancak kararın önceden basına sızması nedeniyle binlerce kişi Cumartesi gününden itibaren güneye gitmek üzere tren istasyonlarına ve otoyollara akın etti.

KARANTİNAYI DELENLERE HAPİS CEZASI
İtalya İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese bugün yaptığı açıklamada seyahat yasağına uymayarak karantina bölgesinden ayrılanların 3 aya kadar hapis cezası ve 206 Avro para cezasıyla karşı karşıya kalacaklarını açıkladı.

27 CEZAEVİNDE AYAKLANMA
Ülkedeki cezaevlerine de Covid-19 nedeniyle yeni kısıtlamalar getirildi. Kuzeyde karantinaya alınan kentlerdeki hapishanelerde ayaklanmalar başladı.

Modena’daki hapishanede çıkan ayaklanmada mahkumların iki gardiyanı rehin alarak cezaevini ateşe verdiği bildirilirken, cezaevi yönetiminden yapılan açıklamaya göre 6 mahkum çıkan yangında yaşamını yitirdi. Ayaklanmaların bugün itibariyle 27 hapishaneye yayıldığı bildirilİrken yüzlerce mahkumun şu ana kadar firar ettiği belirtiliyor.