Çeviri: Ercan Çankaya

Geçtiğimiz hafta Trump yanlılarının gerçekleştirdiği baskın, ABD Senatosu’nun içinde bulunduğu Capitol binasının yeterince korunmadığı gerçeğini ortaya çıkardı. Washington Post’ta, Rosa Brooks imzasıyla yayımlanan köşe yazısında baskının video görüntülerini analiz edildi. Görüntülerde, Capitol binasının dış hattının sadece bir avuç polisle korunduğu görülürken onların da saldırganlar üstlerine gelmeye başlayınca direnmeden geri çekildiklerini görülüyordu.

Yazıda, Çarşamba günü Senato’ya bir saldırı olacağının beklenmedik bir durum olmadığı iddia edilirken çok sayıda medya raporunda da faşist grupların şiddet eylemlerinin artmakta olduğuna işaret edilmişti.

Trump da Çarşamba günü öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, destekçilerini “demokrasiye karşı korkunç bir saldırı” olduğu gerekçesiyle Kongre Binası’na gitmeye çağırmıştı.

POLİS MAFYATİK GRUPLARI MI KORUDU?
Bazı polis memurlarının geri çekilmesi sayıca çok üstün olan isyancılar karşısında kayıp vermemek için bir önlem olarak görülebilecekken “Neden polisler bu kadar azdı” sorusu yine de akılları kurcalamaya devam etti.

Tüm işaretlere rağmen yeterli önlem alınmaması üzerine bazı sosyal medya kullanıcıları, Capitol polisinin mafya ve faşist gruplarla işbirliği içinde olduğu iddia etti.