Toplumsal Dış Haberler

Kuzey Kıbrıs Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman, ülkesinde karantina nedeniyle aile içi şiddet vakalarında artış olduğunu açıkladı.

Covid-19 salgınının ilk dalgasını, Türkiye ve diğer birçok ülkeye kıyasla daha hafif atlatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) pandeminin ikinci dalgasından kaçamamış; vakaların artması nedeniyle ülkede 25 Aralık’tan itibaren 21 günlük karantina ilan edilmişti. Ülkede karantina, o günden bu yana belirli aralıklarla uzatılıyor. Yurttaşlar, Türkiye’de olduğu gibi akşam saatlerinde ve haftasonu evlerinden çıkamıyor. Bu durum, aile içi şiddet vakalarını artırıyor.

‘ÖNCEKİ KARANTİNADA DA AYNISI OLMUŞTU’
Kuzey Kıbrıs Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman, ülkesinde karantina nedeniyle aile içi şiddet olaylarında bir artış olduğunu ifade etti.

Çağman yaptığı açıklamada, “Kapanma süreçlerinde ev içi şiddet olaylarının arttığı bir gerçektir. Geçtiğimiz yıl yaşamak zorunda kaldığımız kapanma sürecinde de ev içi şiddet vakalarında artış görüldüğü çeşitli sivil toplum örgütlerince ifade edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Bakan, açıklamasının devamında aile için şiddete maruz kalan kadınların polisi ya da aile içi şiddete özel kurulmuş telefon hattını aramaları için çağrıda bulundu.