Toplumsal Dış Haberler

ABD başkanlık seçim sonuçlarını lehine çevirme konusunda bir ilerleme kaydedemeyen Başkan Donald Trump, Demokrat Joe Biden'in yeni başkan ilan edilmesinden iki hafta sonra bigün, yine seçimlerde hile yapıldığı iddialarında ısrar etti.

Cumhuriyetçilerin adayı olan Trump, bugün de Biden'in seçimi kazandığını kabul etmeyi reddetti ve itirazlarına devam edeceğini açıkladı. Ancak kampanya ekibi, halen Trump'ın iddialarına dair bir kanıt sunamadı. Nitekim Trump, bugüne kadar mahkeme salonunda ya da sahada çok az başarı elde etti.

SON DARBE MİCHİGAN'DAN GELDİ
Michigan'ın önde gelen iki Cumhuriyetçi milletvekili, dün Trump ile yaptıkları görüşmeden sonra ellerinde eyaletteki seçim sonucunu değiştirecek hiçbir belge olmadığını açıklamışlardı. Michigan Senatosu Çoğunluk Lideri Mike Shirkey ve Temsilciler Meclisi Başkanı Lee Chatfield ortak bir açıklamada, "Yasama liderleri olarak yasayı takip edeceğiz ve Michigan seçmenleriyle ilgili normal süreci izleyeceğiz" demişti.

Trump ve ekibi, şimdilik Michigan ve Pennsylvania'ya odaklanıyor. Ancak bu iki eyalette sonuçlar tersine dönse bile, genel sonuçlar Trump'ın Beyaz Saray'da kalmasına yetmiyor. 

TRUMP'IN DİRENİŞİNİN FATURASI
Öte yandan, Trump'ın sonuçları kabullenmemesi ve devir teslimin gecikmesinin ABD'ye faturası da kabarıyor. ABD basınında, uzayan ve gerginliği daha da tırmandıran sürecin ulusal güvenlik ve ülkede kontrolden çıkan koronavirüs salgınında zaafiyet yarattığına ilişkin yazılar yayınlanıyor. Koronavirüs şimdiden 250 binden fazla ABD yurttaşının ölümüne neden oldu.