Toplumsal Dış Haberler

2020'nin son günlerinde Rusya, yeni ürettiği silah sistemlerini tanıtmaya devam ediyor. Bugün yapılan basın açıklamasında AK-47'leriyle ünlü Kalaşnikof firmasının hava savunma sistemleri için yeni bir güdümlü füzenin seri üretimine geçtiği duyuruldu.

Orenburg bölgesinin Donguz test sahasında test edilen füzenin denemelerinin başarıyla tamamlandığı belirtilen açıklamada, Savunma Bakanlığı’yla yapılan anlaşma kapsamında füzenin ilk parti üretimine başlandığı bildirildi.

Üretilen füzenin “at ve unut tipi güdümlü füze” olduğu belirtilen açıklamada füzenin en önemli özelliğinin optik kontrast, kızılötesi ve parazit önleme modlarının üçünü de bünyesinde barındırması olduğunu belirtildi.

KARA BİRLİKLERİNİ KORUMAK İÇİN ÜRETİLDİ
Optik sıkışma ortamında alçaktan uçan uçakları, helikopterleri, insansız hava araçlarını ve füzeleri vurabileceği öne sürüldü.

Strela-10M hava savunma sistemleri projesinin bir parçası olarak üretilen füze, esas olarak alçak ve çok alçak irtifalardaki hava saldırıları ve keşif uçuşlarını önlemek için tasarlandı. Kara birliklerini yürüyüşleri sırasında korumayı hedefliyor.

Strela-10M şu anda dünyada en çok kullanılan savunma sistemlerinden biri.