Salı günü yapılan seçimin ardından ABD'deki oy sayımı sonucunda ülkenin yeni başkanı bugün belirlendi. Joe Biden, 20 delegeye sahip Pennslyvania'da da seçimi alınca ABD'nin yeni başkanı oldu.

Demokratların adayı Joe Biden, Pennsylvania’da Donald Trump ile arasındaki farkı arttırması üzerine 46. ABD başkanı olarak seçildiğini açıkladı. AP de Biden'ın 284 delegeye ulaşarak ABD'nin 46'ncı başkanı olduğunu duyurdu.

CNN de, Joe Biden'ın 270'ten fazla delegeye ulaşarak ABD'nin 46'ncı başkanı olduğunu duyurdu.

'BU SEÇİM BİTMEKTEN ÇOK UZAK'
Pazartesiden itibaren seçim kampanya ekibinin, seçimlerin usullere uygun yapılıp yapılmadığının incelenmesi için hukuki süreçleri başlatacağına işaret eden Trump, yasal yollarla kullanılmış oyların belirlenmesi noktasında Biden kampanyasının kendilerine karşı çıktığını vurguladı. 

"Biden neyi saklıyor" diye soran Trump, "Amerikan halkı hak ettiği dürüst oy sayımına ve talep ettiği demokrasiye kavuşana kadar durmayacağım" değerlendirmesini yaptı.

Donald Trump ise, Biden'ın Amerikan basını tarafından yeni başkan olarak ilan edilmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi:

Hepimiz neden Joe Biden'in hatalı şekilde kazanan gibi davrandığını ve medyadaki müttefiklerini ona yardım ettiğini biliyoruz. Gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyorlar. Basit gerçek şu ki bu seçim bitmekten çok uzak...

'HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIM'
Joe Biden ise "Tüm Amerikalılar için başkan olacağım" açıklamasını yaptı.

Biden'ın açıklaması şöyle:

Amerika, büyük ülkemize liderlik etmem için beni seçtiğin için onur duyuyorum. Önümüzdeki iş zor olacak, ama size söz veriyorum: Bana oy verseniz de vermeseniz de, tüm Amerikalılar için başkan olacağım.

BİDEN TWİTTER'INI 'GÜNCELLEDİ'
ABD'nin yeni başkanı olarak ilan edilen Joe Biden, kesinleşmeyen sonuçlara göre 284 delegeye ulaşması ardından kişisel Twitter hesabını “Başkan-Seçilmiş” olarak güncelledi.