Toplumsal Dış Haberler

Geride bıraktığımız iki gün boyunca uyarıları dikkate almadan Paskalya tatilini geçirmek için kırsal bölgelere akın eden Bulgarların başkent Sofya’ya dönüşlerinde şehir girişinde uzun kuyruklar oluşturması, salgın önlemlerinin sıkılaştırılmasına neden oldu. Paskalya’da sosyal mesafeye dikkat etmeyenlerin salgını daha da yaygınlaştıracaklarını belirten Sağlık Bakanı Kiril Ananiev, ikinci bir açıklama gelene kadar Sofya’ya giriş ve çıkışların yasaklandığını söyledi.

Nakliye kamyonları, ambulanslar, polis, insanları tedavi için taşıyan araçlar ve sağlık personeli için istisnalar yapılacağını belirten Bakan Ananiev, daha önce iş için trafiğe çıkanlardan bundan sonra işveren iletişim bilgilerinin de isteneceğini açıkladı.

5 binden fazla araç sürücüsünün trafiğe çıkma gerekçelerini kanıtlayamadığı için geri çevrildiğine işaret eden Bulgar bakan, alınan önlemlerin sıkı bir şekilde uygulanacağını da sözlerine ekledi.

SAHTE BELGE GÖSTERİYORLAR
Toplam 825 koronavirüs vakasında 40 vatandaşını kaybeden Bulgaristan, Covid-19 salgınından en az etkilenen Avrupa ülkelerinden biri olarak biliniyor. Geçtiğimiz Perşembe günü rastlanan 53 yeni enfeksiyon, kayıtlara bugüne kadar ki en yüksek sayı olarak geçti.

Bulgaristan İçişleri Bakanı Mladen Marinov ise bazı kişilerin trafiğe çıkmak için her yolu denediklerine dikkat çekti. Birçok kişinin görevlilere sahte belge gösterdiğini söyleyen Bakan Marinov, bunların önüne geçebilmek için sahte belge taşıyan kimseye göz açtırmayacaklarını belirtti.