Toplumsal Dış Haberler

Brezilya’da Sinovac’ın Coronovac aşısına onay verilmesinin ardından aşı ilk kez Sau Paulo’da 54 yaşındaki bir hemşireye uygulandı.

Brezilya, Oxford-Astra Zeneca ve Çin’in Sinovac aşısına güvenli olduklarına dair onay vererek 27 eyalette dağıtılması için programa aldı.

Brezilya, dünyada Covid-19 kaynaklı ölüm oranlarının en yüksek olduğu ikinci ülke olmasına rağmen aşı programına komşularının çoğuna göre daha geç başladı.

Salgını başından beri küçümseyen Faşist Devlet Başkanı Jair Bolsanoro, Brezilya’nın yıkıcı bir ikinci dalganın etkisine girmesiyle yeniden eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti.

ÖLÜ SAYISI İLK KEZ BİNİN ALTINA DÜŞTÜ
Ülkede, geçtiğimiz pazar günü ölü sayısı uzun süre sonra ilk kez 1000’in altına düşmüş; 551 ölüm kaydedilmişti. Salgın başladığından bu yana yaklaşık 8 milyon 400 bin kişi enfekte olmuş; toplam ölüm sayısı 209 bine ulaşmıştı.

Sağlık Bakanı Eduardo Pazuello, gazetecilere verdiği demeçte 211 milyonluk ülkede ulusal aşılama programının önümüzdeki günlerde ciddi bir şekilde başlayacağını bildirdi.

Çinli Sinovac firmasının Coronavac aşısına ülkede onay verilmesinin hemen ardından Sau Paulo’da 54 yaşındaki hemşire Monica Calazans, ülkede Coronovac’la aşılanan ilk kişi oldu.

CORONAVAC DÖRT ÜLKEDE KULLANIMDA
Aşısı, Bolsanoro’nun en büyük siyasi rakibi Joao Dario liderliğindeki Sau Paulo eyalet hükümetinin himayesinde yapıldı.

Coronavac aşısı Çin ve Brezilya dışında Endenezya’da ve Türkiye’de de kullanılıyor.