Gürcistan'da 31 Ekim'de yapılacak parlamento seçimlerine hazırlık için Gürcü göçmenlerle buluşmak üzere Yunanistan'ın başkenti Atina'ya giden Gürcistan'ın eski Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, yumruklu saldırıya uğradı. 

Gürcistan’ı Rusya ile savaşa sokan, sonrasında kaçtığı Ukrayna'da vatandaşlık alarak Odessa valiliği yapan, buradaki emperyalizm uşaklığına da son verilince Hollanda'ya sığınarak Kiev’e karşı isyan başlatan Saakaşvili, Sovyetler Birliği'nin kazanımlarını Gürcistan'da dağıtan ve ülkeyi Avrupa'ya peşkeş çeken lider olarak biliniyor...

Sputnik'in aktardığına göre Mihail Saakaşvili, göçmenlerle bir araya geleceği binanın yakınında kapşonlu bir kişinin saldırısına uğradı. Görüntülere göre Saakaşvili, kafasına birkaç yumruk darbesi aldı.

Saldırının ardından açıklama yapan Saakashvili, Gürcistan'daki rakiplerini saldırıyı organize etmekle suçladı. Mtavari televizyonuna konuşan Saakaşvili, "Birkaç maskeli adam, yanımıza geldi ve saldırmaya çalıştı. Yunan özel kuvvetleri göz yaşartıcı gaz kullandı ve kalabalık içindeki birkaç kadın yaralandı" dedi.