Toplumsal ÖZEL

Erdoğan'ın emriyle görevi bırakan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in taktikleri İstanbul'a uyarlandı. Özellikle son yerel seçimlerde AKP'nin yoğun şekilde oy kaybettiği 'muhafazakar' olarak anılan mahallelerde isimsiz ve imzasız bildiriler dağıtılmaya başlandı. 

Gökçek görevdeyken yapılan yerel seçimlerde CHP'nin o dönemde de adayı olan Mansur Yavaş'a karşı kullanılan korsan bildiri taktiği İstanbul'da da devrede. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı son su zammı bu isimsiz korsanlarının yeni propaganda malzemesi oldu. Korsan bildirilerin özellikle Kağıthane, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa ve Fatih gibi AKP'nin elinde tuttuğu ama son yerel seçimlerde İmamoğlu'nun 'AKP seçmeni' olarak anılan yurttaşlardan da yoğun oy aldığı ilçelerde dağıtıldığı belirlendi. İmamoğlu karşıtı bildirilerin sokakta değil de kapılara ve posta kutularına atılmak suretiyle dağıtılması da ayrıca dikkat çekti. Posta kutularına beşer onar konulan bildirilerin kimler tarafından fonlandığı henüz bilinmiyor...

"İstanbul'da suya yüzde 80'i bulan zam!" başlığı taşıyan bildiride İstanbul'da suyun metreküp fiyatına en az yüzde 20 zam yapılacağı, bu zammın tüketim miktarına göre yüzde 80'e kadar çıkacağı yalanı ortaya atıldı.

İşte o bildiri:

İSİMSİZ KORSANLAR BUNU NEREDEN ÖĞRENDİ?
2014 yerel seçimlerinde Ankara'da “Sosyalizm yolunda Mansur Yavaş’ta birleşelim” yazılı imzasız afişler bastırarak Ankara’nın farklı noktalarına astıran Melih Gökçek, bundan bir süre sonra da Ankara'yı “Solun tek adresi Mansur Yavaş” yazılı CHP imzalı afişlerle donatmıştı. 

Yine Haziran 2018'de Ankara'da CHP, İyi Parti ve HDP adına bastırılan sahte seçim bildirileri dağıtılmıştı.

Mansur Yavaş'ın görevi devralmasından sonra depolarda kayıp demirbaşlar aranırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir depoda “Gökçek Gidecek Sol Gelecek” yazılı broşürler bulunmuştu.

Dikmen Vadisi’nde kafeterya olarak planlanıp depo olarak kullanıldığı belirlenen bir yapıda bulunan “Gökçek Gidecek Sol Gelecek” yazılı bu afişler ise, 2009 yılındaki yerel seçimler öncesi ortaya çıkmıştı. O dönemde Gökçek afişleri kendisinin astırmadığını açıklamış, kaldırılması için tüm girişimleri başlattıklarını duyurmuştu.