Sırbistan’ın Caçka şehrindeki Pranjani köyünde bir ev tamamen çalındı. Hırsızlar, geride sadece evin temelini bıraktı.

MEZAR ZİYARETİNDE ORTAYA ÇIKTI

Sırbistan’ın Caçka şehrinde yaşayan Rada Stojaniç, üvey babasının 35. ölüm yıldönümünde Pranjani köyüne gitti. Mezar ziyaretinin ardından üvey babasının köy evini ziyaret etmek isteyen Rada Stojaniç, gördüğü manzara karşısında şoka uğradı.

Köy evi tamamen çalınmıştı. Hırsızlar geride sadece temeli bırakmıştı.

POLİS KAHKAHALARA BOĞULDU

Sırp gazetesi Morava Info’nun haberine göre, mağdur olan Rada Stojaniç, derhal polise gitti. Ancak kırsal alandaki polis karakolu o tarihte kapalı olduğu için, köyün bağlı olduğu Gornji Milanovac ilçesindeki emniyet müdürlüğüne gitti.

Rada Stojaniç, polise “Evim çalındı” dedi. Polis ise şu cevabı verdi: “Yani eviniz soyuldu mu?”

Rada Stojaniç’in “Hayır, evi tamamen çaldılar. Duvarlarını, tuğlalarını… Geride sadece temeli kaldı" demesi üzerine, başkomiser rütbesindeki polis kahkahalara boğuldu.

BAŞKOMİSER BİLE HAYRET ETTİ

Rada Stojaniç’in ısrarı üzerine olay yerine gelmeyi kabul eden başkomiser ve ekibi, evin gerçekten de tamamen çalındığını görünce şaşkınlık geçirdi. Sırp başkomiser, “30 yıllık meslek hayatımda böyle bir şey hiç görmedim. Gerçekten de evi tamamen çalmışlar. Hayretler içerisindeyim” dedi.

Sırp adli makamlar soruşturma başlattı. Gornji Milanovac İlçe Emniyet Müdürlüğü, olay yeri inceleme ekibini görevlendirdi.

Sırp polis yetkilileri, olaya ilişkin Sırp basınına şu açıklamayı yaptı: “Köylerde hırsızlık hep olur. Bir tavuk çalınır, kilerden birkaç yiyecek bir şey çalınır. Ama ev çalma olayını ilk kez görüyoruz. Alelade bir hırsızlık değil bu. Çok organize ve planlı bir hırsızlık; 140 metrekare evi öyle söküp götüremezsiniz. Buraya kamyonlarla ve gerekli teçhizatla geldikler anlaşılıyor. Soruşturma başlatıldı, gereği yapılacak.”