Kremlin bağlantılı askeri grup Wagner bünyesinde bir dönem görev yapan Marat Gabidullin isimli bir paralı asker, Rus ordusunun uzun yıllardır güçlü bir düşmanla karşılaşmadığını ve bu nedenle Kiev'i ele geçirme harekatının başarısız olduğunu söyledi.

2019'da Wagner'den ayrıldığını belirten 55 yaşında Gabidullin, Ukrayna savaşından birkaç ay önce gruptan yeniden davet aldığını söyledi.

Gabidullin, Rusya'nın askeri başarısızlığıyla ilgili olarak, "Ukrayna ordusunun şiddetli bir şekilde direnmesi ve gerçek bir orduyla karşı karşıya gelmek tamamen sürpriz oldu" ifadelerini kullandı. Gabidullin, Rusya tarafından konuştuğu kişilerin düzenli birliklerle değil militanlarla karşı karşıya gelmeyi beklediğini söyledi.

Şu anda Fransa'da yaşayan ve Wagner Grubu'ndaki savaş deneyimleriyle ilgili bir kitap hazırlayan Gabidullin, "Onlara bunun bir hata olduğunu söyledim" ifadelerini kullandı.

Wagner Grubu'yla birlikte Suriye'de savaşan Gabidullin, 2016 yılında Lazkiye yakınlarındaki dağlarda sırtında el bombası patlaması sonucunda ağır yaralanarak bir hafta komada kalmıştı.