Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ermenistan ordusu saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca Azerbaycan ordusunun mevzilerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtı.

NTV'nin haberine göre açıklamada, Terter'in Gapanlı, Ağdam'ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli'nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl'ın Çocuk Mercanlı köylerine Ermenistan ordusunun yoğun bombardımanı sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Bu bölgelerde sivil altyapının da ciddi şekilde hasar gördüğü aktarıldı.

Haberde askeri ve sivil kayıpların netleştirildiği belirtilirken, yaşamını  yitirenlerin sayısına dair herhangi bir bilgi geçilmedi. 

ERMENİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: ERMENİSTAN FÜZE SALDIRISI BAŞLATTI
Ermenistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise bu sabah erken saatlerde Azerbaycan tarafının, tartışmalı bölge Artsakh'ın (Dağlık Karabağ) başkenti Stepanakert dahil olmak üzere yerleşim yerlerini hedef alan füze saldırıları başlattığı belirtildi.

Açıklamada "Azerbaycan'ın askeri-politik liderliğinin Artsakh Cumhuriyeti'ne yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan, Artsakh halkının güvenliğini sağlamak ve uygun askeri ve siyasi karşılık vermek için harekete geçecektir. Azerbaycan'ın askeri-siyasi liderliği saldırganlıklarının sonuçlarının sorumluluğunu üstlenmiş oluyor" denildi.

'AZERBAYCAN'A AİT 2 HELİKOPTER, 3 İHA DÜŞÜRÜLDÜ'
Ayrıca Azerbaycan'ın hava saldırısı sırasında Azerbaycan'a ait iki helikopter ve üç İnsansız Hava Aracı'nın düşürüldüğü duyuruldu.