Toplumsal Dış Haberler

Filistin Toprak Günü'nde, binlerce Filistinli 45 yıl önce katledilen 6 Filistinliyi anmak için bir araya geldi; Arjantinli sosyalistler Astra Zeneca'yı protesto etti: Acil kamulaştırma, herkese aşı...

Dünyadan direniş notları köşemizde, dünyada devam eden emek direnişlerinde ve hak arama mücadelelerinde öne çıkan gelişmeleri okurlarımız için kısa kısa derledik.

6 FİLİSTİNLİYİ ANMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİLER
Dün binlerce Filistinli, bugün artık İsrail sınırları içinde kalan Arraba kentinde, Filistin Toprak Günü’nün 45'inci yıl dönümünde, 45 yıl önce katledilen 6 Filistinliyi anmak için bir araya geldi. 30 Mart 1976 Günü, bu tarihin hemen öncesinde binlerce hektar Filistin toprağını ilhak eden İsrail'e karşı on binlerin katıldığı protestolar düzenlenmiş; 6 Filistinli, işgalci İsrail askerlerince katledilmişti. 

ACİL KAMULAŞTIRMA, HERKESE AŞI
Arjantinli sosyalistler, Buenos Aires'teki bir biyofarmasötik firmasının Astra Zeneca aşısı ürettiği laboratuarının önünde protesto eylemi düzenlediler. Arjantin topraklarında üretim yapan firmanın ve laboratuvarlarının kamulaştırılmasını, herkesin ücretsiz ve hemen aşılanmasını talep ettiler.

Arjantin/ Aşı protestosu