Toplumsal Dış Haberler

İngiltere'de polisin yetkilerini artırmayı öngören yasa tasarısına karşı eylemler devam ediyor; Dünyadan pandeminin ilk günlerini anımsatan görüntüler: Brüksel sokaklarında işçi sınıfının devrimci marşı yankılandı, Kanada'da Marks yazılaması...

Dünyadan direniş notları köşemizde, dünyada devam eden emek direnişlerinde ve hak arama mücadelelerinde öne çıkan gelişmeleri okurlarımız için kısa kısa derledik.

İNGİLİZLER POLİSİN YETKİLERİNİ ARTIRAN YASA TASARISINA KARŞI
Londra’da protestocular, polislere eylemlere müdahalede daha fazla yetki vermeyi öngören yasa tasarısını protesto etmek için bugün de Londra sokaklarına indi. Hükümetin “Polis, Suç, Ceza ve Mahkeme Yasası” adını verdiği yasa tasarısına dair biri Trafalgar Meydanı’nda, diğeri de Hyde Park’ta olmak üzere iki büyük miting düzenledi. Yasa tasarısına karşı Manchester’da da protesto gösterisi düzenleyen eylemciler, polisin orantısız şiddet kullanmasına yol açacak yasaya karşı protestolarını günlerdir sürdürüyorlar.

İngiltere/ kill the bill

DÜNYADAN KARANTİNA MANZARALARI: İTALYAN İŞÇİ MARŞI
Covid-19 salgınından dolayı dünyanın pek çok farklı ülkesinde haftasonu sokağa çıkış yasakları devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının olduğu Brüksel’de de İtalyan uyruklu bir kadın İtalya’daki işçi hareketinin simgesel marşlarından biri olan “Bandiera Rossa”yı söyledi.

'EVDE KAL, MARKS OKU'
Kanada’nın York şehrindeyse bir sokak duvarına şu satırlar yazıldı:

Marks okumak için evde kal!