Toplumsal Dış Haberler

Vietnam Kurtuluş Savaşı'nın kadın kahramanlarının fotoğrafları renklendirildi; uyuşturucu ticareti yapan Neo-Nazi çetesi çökertildi; Şilililer, IMFci hükümeti istemiyor...

Dünyadan direniş notları köşemizde, dünyada devam eden emek direnişlerinde ve hak arama mücadelelerinde öne çıkan gelişmeleri okurlarımız için kısa kısa derledik.

KADIN GERİLLALARIN FOTOĞRAFLARI RENKLENDİRİLDİ
Vietnam halkının ABD işgaline karşı yürüttüğü efsanevi direnişte görev almış kadın gerillaların fotoğrafları renklendirildi. Ülkelerinin ABD emperyalizmine karşı mücadelesinde kadınlar, cephede savaşmaktan hemşireliğe, hemşirelikten casusluğa pek çok görev üstlenmişlerdi. Bu zorlu görevleri üstlenirken pek çoğu hâlâ çocuklarına ve ailelerine bakmaya devam ediyorlardı.

Toplumsal-Vietnamlı kadın gerillalar

Toplumsal-Vietnamlı kadın gerillalar

Toplumsal-Vietnamlı kadın gerillalar

ALMANYA’DA NEONAZİ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
Almanya’da Neo-Nazi uyuşturucu çetesi çökertildi. Ülkenin farklı eyaletlerinde yapılan baskınlarda polis, uyuşturucu ve uyuşturucu satışından elde edilmiş para buldu. Thüringen, Saksonya-Anhalt ve Hessen'deki aramalar uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama şüphesiyle yapıldı.

Toplumsal-Almanya'da neonazi uyuşturucu çetesi çökertildi

ŞİLİLİLER, IMF’Cİ HÜKÜMETİ İSTEMİYOR
Şili’de sağcı Sebastian Pinera hükümetini neoliberal ekonomi politikalarını protesto eden yurttaşlar, iki gündür ülkenin en büyük ikinci şehri Valparaiso sokaklarını doldurmaya devam ediyor. Şilililer, 2019’daki kitlesel gösteriler sırasında gözaltına alınarak tutuklanan siyasi mahkumların da salıverilmesini istiyor.