Toplumsal Dış Haberler

New York'ta basın emekçileri grevde, Bristol'da faşizan polis yasasına karşı eylemler devam ediyor, Paraguay'da çiftçiler, yeniden başkent sokaklarına indi...

Dünyadan direniş notları köşemizde, dünyada devam eden emek direnişlerinde ve hak arama mücadelelerinde öne çıkan gelişmeleri okurlarımız için kısa kısa derledik.

NEW YORK'TA BASIN EMEKÇİLERİ GREVDE
ABD’de basın patronu Condé Nast’ın sahibi olduğu New Yorker, Pitchfork ve Ars Technica dergilerindeki işçiler, üyesi oldukları sendikanın patronla yürüttüğü toplu sözleşme müzakerelerinin sonuçsuz kalması üzerine dün greve gitmek için oy kullandılar. Sendika üyesi işçilerin yüzde 98’inin destek verdiği oylamada, grev kararı çıktı. Patron yeniden toplu sözleşme masasına oturmazsa işçiler greve gidecek.

the New Yorker grev

BRISTOL'DA FAŞİZAN POLİS YASASINA KARŞI EYLEMLER DEVAM EDİYOR
Boris Johnson hükümetinin çıkarmayı tasarladığı polisin yetkilerini artırmayı planlayan faşizan polis yasasına karşı İngiltere’nin Bristol kentindeki protestolar devam ediyor. Bristol sakinleri, polis yasasına karşı her gün sokağa inmeye devam ediyor. Dün gerçekleşen protestolarda, polisin göstericileri şiddet uygulayarak dağıtma girişimi eylemcilerin karşı hamleleriyle boşa düşürüldü. Göstericiler, polisi şişe, yumurta ve boya atarak kovaladılar.

PARAGUAY'DA ÇİFTÇİLER YENİDEN BAŞKENT SOKAKLARINDA
Paraguay’da tarım emekçileri, ekonomik krizden ve salgının kötü yönetilmesinden sorumlu tuttukları neoliberal Mario Abdo Benitez hükümetinin istifasını talep etmek için Başkent Asuncion eylemlerine devam ediyor. Küçük çiftçi ve tarım emekçilerinin eylemleri, bu sayfada daha önce de duyurduğumuz gibi haftalardır devam ediyor.