Toplumsal Dış Haberler

Hindistan’da yüz binler yine sokakta, Londra’da otobüs seferleri durdu, Pablo Hasél direnişine Moskova’dan destek...

Dünyadan direniş notları köşemizde, dünyada devam eden emek direnişlerinde ve hak arama mücadelelerinde öne çıkan gelişmeleri okurlarımız için kısa kısa derledik.

HİNDİSTAN'DA YÜZ BİNLER YİNE SOKAKTA
Hindistan’da Moodi hükümetinin çıkardığı küçük çiftçiliğin tasfiyesini öngören 3 yasaya karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Tarihin en büyük köylü isyanı, kasım ayından bu yana hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz pazar gün de köylüler, Penjap eyaletinin Barnala şehrinde yüz binlerce kişinin katıldığı bir protesto gösterisi düzenlediler.

Hindistan'da köylü isyanı

LONDRA'DA OTOBÜS SEFERLERİ DURDU
Londra’nın güneyinde ve batısında otobüs seferleri hizmeti sunan London United firmasının işçileri bugün greve başladı. Grevdeki işçilerin sendikası olan, İngiltere ve İrlanda’nın en fazla üyeye sahip sendikası “UniteUnion”; grevi bugün sosyal medya hesabından duyurarak grev alanından fotoğraflar paylaştı. Sendikanın açıklamasında “İşçilerimiz, pandemiyi bahane ederek ücretlerini düşürmeye ve haklarını gasp etmeye çalışanlara karşı mücadele ediyorlar” denildi.

İngiltere grev

İngiltere grev

PABLO HASEL DİRENİŞİNE MOSKOVA'DAN DESTEK
İspanya’da “İspanya monarşisine hakaret ettiği” gerekçesiyle tutuklanan komünist rapçi Pablo Hasél eylemleri bir haftadır devam ediyor. Komünist rapçiye bir destek de Rusya’dan geldi. Moscow Death Brigade (Moskova Ölüm Köprüsü) adlı rap ve punk rock grubu; Moskova sokaklarında “FreePabloHasel” (Pablo Hasél’e özgürlük) başlıklı graffiti çalışması yaptı.