Toplumsal Dış Haberler

Parisliler ırkçılığa karşı yürüdü, Arjantin'de halk, pandeminin yükünü artık sırtlanmak istemiyor, Amerikan Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi'nden ırkçılık karşıtı girişim...

Dünyadan direniş notları köşemizde, dünyada devam eden emek direnişlerinde ve hak arama mücadelelerinde öne çıkan gelişmeleri okurlarımız için kısa kısa derledik.

PARİSLİLER IRKÇILIĞA KARŞI YÜRÜDÜ
Parisliler, 21 Mart Uluslararası Irkçılığa Karşı Mücadele Günü öncesi sistematik hale gelen ırkçılık ve polis şiddetine karşı Paris sokaklarını doldurdular.

ARJANTİN'DE HALK, ARTIK PANDEMİNİN YÜKÜNÜ SIRTLANMAK İSTEMİYOR
Dünyada Küba gibi sosyalizmle yönetilen birkaç ülke dışında hemen her ülkede pandemi ve pandeminin derinleştirdiği ekonomik krizin faturası işçi ve emekçilere çıkarıldı. Arjantin’in başkenti Buenos Aeros’ta binlerce kişi pandemi ve pandemiyle birlikte derinleşen ekonomik krizin yükünü halkın sırtına yıkan hükümeti protesto etmek için geçtiğimiz gün sokaklara döküldü. Arjantiler, hükümetin yurttaşlara verdiği yetersiz gıda ve nakit desteğini artırmasını ve kapsamını genişletmesini istiyor. 

AMERİKAN SOSYALİZM VE KURTULUŞ PARTİSİ'NDEN IRKÇILIK KARŞITI GİRİŞİM
Amerika’da Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi, 17 Mart 2021’de Atlanta’da katledilen 6 Asya kökenli Amerikalının anısına, Asya kökenli Amerikalılara karşı işlenen nefret cinayetlerini durdurmak için YANIT (The Answer) Koalisyonu adıyla bir girişim başlattı. Tüm Amerikalılara çağrı yapan girişim, girişime destek vermek isteyen yurttaşlardan 27 Mart Ulusal Zorbalığa ve Şiddete Karşı Eylem Günü’ne (National Day of Action against Bullying and Violence) kadar kendi şehirlerinde bir eylem örgütlemelerini ve 27 Mart Günü örgütledikleri şiddet karşıtlarını sokağa çıkarmalarını istedi. Şimdiye kadar girişimin çağrısına San Francisco, Atlanta, Los Angeles, Seattle, New York, Denver, Washington, Chicago ve Philadelphia’dan yanıt geldi.

Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi-Amerika