Dünyadan direniş notları köşemizde, dünyada devam eden emek direnişlerinde ve hak arama mücadelelerinde öne çıkan gelişmeleri okurlarımız için kısa kısa derledik.

Katalanlar Barselona sokaklarını doldurdu; Asuncion’daki hapishane isyanında 6 mahkum katledildi; Irak’ta ABD üssüne saldırı...

Dünyadan direniş notları köşemizde, dünyada devam eden emek direnişlerinde ve hak arama mücadelelerinde öne çıkan gelişmeleri okurlarımız için kısa kısa derledik.

BARSELONA SOKAKLARINDA PABLO HASEL'E ÖZGÜRLÜK SLOGANLARI
İspanya’da Pablo Hasél direnişi büyüyor. Komünist Katalan rapçi Pablo Hasél’in tutuklanmasını protesto eden eylemciler, Barselona sokaklarını doldurdu. Katalonya’da devrimci rapçinin, “devletin kurumları ve kraliyet ailesine hakaret” iddiasıyla tutuklanmasına tepki büyüyor.

PARAGUAY'DA CEZAEVİ İSYANINDA 6 MAHKUM KATLEDİLDİ
Paraguay’ın başkenti Asuncion’da bir hapishanede, mahkumların ülkenin diğer hapishanelerindeki mahkumlarla eşit haklar talep etmesi nedeniyle çıkan isyanda 6 mahkum katledildi. Savcı Giovanni Grisetti’nin “yerel makamlar cesetlerin tespitine çalışıyor” ve “hiç yaralı yok” açıklamaları mahkumların doğrudan hedef alınarak öldürülmüş olmaları şüphesini artırırken cesetlerin tanınmayacak hale getirildiği anlaşıldı. Hapishanedeki diğer mahkumlar, “kaçma şüphesi” iddiasıyla başka hapishanelere taşındı.

pic.twitter.com/zX2SjF1r00

IRAK'TA ABD ÜSSÜNE SALDIRI
Irak’ta bir ABD üssüne saldırı düzenlendi. Saldırının, Irak halkının ABD işgal kuvvetlerinin ülkelerinden bütünüyle çekilmesi yönündeki taleplerini yoğunlaştırdığı bir döneme denk gelmesi dikkat çekti. Saldırıdan saatler sonra Saberin News adlı bir telegram kanalında, Aulia al Dam adlı yeni bir örgütün saldırının sorumluluğunu üstlendiği aktarıldı. Örgüt açıklamasında, “ABD işgal kuvvetlerine karşı başarılı bir operasyon gerçekleştirdik” denildi.

ABD üssü bombalı saldırı