Toplumsal Dış Haberler

Şilililer, polisin katlettiği yurttaş için yürüdüler; California’da ırkçılık protestosu; Berlin’de kadınlar erkek şiddetine karşı yürüdü; Katalonyalı devrimciler, faşist partiyi koruyan polisle çatıştı; Madrid’te özelleştirme karşıtı yürüyüş...

Dünyadan direniş notları köşemizde, dünyada devam eden emek direnişlerinde ve hak arama mücadelelerinde öne çıkan gelişmeleri okurlarımız için kısa kısa derledik.

ŞİLİLİLER, POLİS CİNAYETİNE KARŞI AYAKTA
Şilililer, bu ayın başında kimlik kontrolü sırasında bir polis memurunca katledilen sokak jonglörü için sokaklardaydı. Öldürülen yurttaşın adının Francisco Martinez olduğu bildirilirken yurttaşların mitinginde polis ve polis şiddeti karşıtlığı öne çıktı. Öldürülen masum yurttaş için adalet talep eden eylemciler, bir polis minibüsünü ateşe verdiler.

CALIFORNIA'DA IRKÇILIK PROTESTOSU
California’nın Oaklond şehrinde, siyahi ve Asyalı yaşlı kent sakinlerini hedef alan bir dizi ırkçı saldırı sonrasında kent sakinleri, sistematikleşen ırkçı nefreti ve saldırıları protesto etmek için bir araya geldi.

BERLİN'DE KADINLAR ERKEK ŞİDDETİNE KARŞI YÜRÜDÜ
Kadınlar ve cinsiyet ayrımcılığı karşıtları, Berlin’de ataerkil şiddeti ve kadın bedeninin metalaştırılmasını protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi.

Hundreds of women and allies marched through Berlin’s neighborhoods on Sunday to protest against sexism, patriarchal violence and female objectification. pic.twitter.com/zQnD6pXExn

KATALONYALI DEVRİMCİLER FAŞİST PARTİYİ KORUYAN POLİSLE ÇATIŞTI
İspanya'nın Katalonya bölgesinde seçimlere katılmasına izin verilen Faşist Vox Partisi’nin düzenlemek istediği mitingi protesto etmek isteyen sosyalist ve faşizm karşıtı eylemcilere polis saldırdı. Eylemciler ve polis arasında çatışma çıktı.

MADRİDLİLERDEN ÖZELLEŞTİRME KARŞITI YÜRÜYÜŞ
Madrid’te yurttaşlar, kamu hastanelerinin özelleştirilmesine karşı yürüdü. Yurttaşlar, yürüyüş sırasında komünist rapçi Pablo Hasél’e verilen tutuklama kararını kınayan pankartlar da açtılar.