Toplumsal Dış Haberler

138’inci ölüm yıldönümünde işçi sınıfı mücadelesi ve bilimsel sosyalizmin Büyük Önderi Karl Marks; İngiltere’nin protestolara bulduğu çözüm: Yüksek sesle slogan atanlar cezalandırılacak…

Dünyadan direniş notları köşemizde, dünyada devam eden emek direnişlerinde ve hak arama mücadelelerinde öne çıkan gelişmeleri okurlarımız için kısa kısa derledik.

138’İNCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE BİLİMSEL SOSYALİZMİN BÜYÜK ÖNDERİ KARL MARKS
Bilimsel sosyalizmin kurucusu Karl Marks, 138 yıl önce bugün yaşamını yitirmişti. Ölümünün 138’inci yılında Marks, yazdıklarıyla ve söyledikleriyle hâlâ işçi ve emekçilerin mücadelesinin, insanlığın sınıfsız bir uygarlık yolunda verdiği mücadelenin yolunu aydınlatmaya devam ediyor. Ölümünün 138’inci yılında, sınıfsız dünya özlemi ve bilimsel sosyalizmin büyük önderini Toplumsal ailesi olarak saygıyla anıyoruz. Yoldaşı ve arkadaşı Engels’le birlikte işçi sınıfına yazdığı büyük çağrıdan, Komünist Manifesto’dan bir alıntıyı okurlarımızın dikkatine sunuyoruz.

Özel mülkiyeti kaldırmak istediğimiz için dehşete düşüyorsunuz. Ama mevcut toplumunuzda özel mülkiyet, üyelerinizin onda dokuzu için zaten kalkmıştır ve tam da onda dokuzu için varolmadığı için vardır! Yani bizi, zorunlu ön koşulu toplumun çok büyük çoğunluğunun mülksüzlüğü olan bir mülkiyet biçimini kaldırmayı istemekle suçluyorsunuz. Kısacası, bizi, mülkiyetinizi ortadan kaldırmayı istemekle suçluyorsunuz. Kuşkusuz, tam da bunu istiyoruz!

Toplumsal-Karl Marks 138'inci

İNGİLTERE’NİN PROTESTOLARA BULDUĞU ÇÖZÜM: KISIK SESLE SLOGAN ATIN!
Covid-19 salgınının tüm faturasının işçi ve emekçiler üstüne yıkılması tüm dünyada protesto hareketlerine hız veriyor. Devletler ve patronlar, protestolarla mücadele etmek için farklı yollar deniyor. Fakat İngiliz devletinin bulduğu yol, duyanları hayrete düşürdü. İngiltere, protestolara ses sınırı getirmeye hazırlanıyor. Milletvekilleri, yarın İngiltere’de protesto toplantıları ve yürüyüşlerine dair yasada değişiklik yapmayı tartışacaklar. Yeni gösteri toplantı ve yürüyüşleri yasası geçerse protestolara ses sınırı getirilecek. Yani yüksek sesle slogan atmak bile ceza görme nedeni olacak.

Toplumsal-İngiltere