Toplumsal Dış Haberler

İspanya’da asgari ücret protestoları; Nantes’de Macron’a protesto şoku; Öğrenciler, ‘kampüs polisi’ne karşı yürüdü; Beit Dajan’da İsrail yerleşimine protesto...

Dünyadan direniş notları köşemizde, dünyada devam eden emek direnişlerinde ve hak arama mücadelelerinde öne çıkan gelişmeleri okurlarımıza kısa kısa derledik.

İSPANYA’DA ASGARİ ÜCRET PROTESTOLARI
İspanya’da işçiler, asgari ücret zammı için yürüdü. Ülkede sendikalar, “asgari ücrete zam ve esnek ve güvencesiz çalışmaya son” sloganıyla hükümete karşı eylem çağrısı yaptı. Ülkenin 50 farklı şehrinde basın açıklamaları ve yürüyüşler düzenlendi.

NANTES’DE MACRON’A PROTESTO ŞOKU
Ülkesinin Nantes şehrini ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un neoliberal politikaları, Nantesli işçilerce protesto edildi. İşçiler, hükümeti ücretli emeğe ve işçi sınıfına karşı yürüttüğü ‘sosyal yıkım politikasına’ son vermeye çağırdılar. Şehirdeki sendika temsilcilikleri, Macron’un ziyaretinden bir gün önce üyelerine protesto çağrısı yapmıştı.

ÖĞRENCİLER, KAMPÜS POLİSİNE KARŞI YÜRÜDÜ
Yunanistan’da Atina ve Selanik başta olmak üzere ülkenin bütün üniversite şehirlerinde öğrenci protestoları devam ediyor. Hükümetin kampüs polisi yasa tasarısına karşı kitlesel eylemler düzenleyen öğrenciler, geçtiğimiz cuma günü başkent Atina’da yasa tasarısına karşı binlerce kişinin katıldığı bir yürüyüş düzenlediler.

YASADIŞI İSRAİL YERLEŞİMİ PROTESTO EDİLDİ
Filistin’in Beit Dajan bölgesindeki yasadışı İsrail yerleşimlerini protesto eden Filistinlilerin fotoğrafları yayımlandı. Gösteriler, işgalci İsrail askerlerince göz yaşartıcı gazlarla bastırılmıştı. Çocukların çoğunluğunu oluşturduğu göstericilerden bir kısmı yaralanmıştı.

Yasadışı İsrail yerleşimlerine direnen Filistinliler 1

Yasadışı İsrail yerleşimlerine direnen Filistinliler 2


Yasadışı İsrail yerleşimlerine direnen Filistinliler 3